"Πάντα θέλω να κάνω ένα βήμα παραπέρα στη δουλειά μου"



Μία μεγάλη και ειλικρινή συνέντευξη έδωσε ο Νίκος Οικονομόπουλος στην δημοσιογράφο του tralala.gr Ριάνα Κουράκου στις αρχές αυτού του έτους (στις 4 Ιανουαρίου), η οποία περιείχε πολλά νέα στοιχεία που προστέθηκαν στο πορτρέτο αυτού του εξαιρετικού τραγουδιστή, που διαθέτει μια από τις πιο όμορφες φωνές της εποχής μας. Χάρη στις πολύ σωστά τοποθετημένες ερωτήσεις της Ριάνας και στις πλήρεις και περιεκτικές απαντήσεις του Νίκου, η συνέντευξη ξεπέρασε τα όρια της και η συνομιλία έγινε σε επίπεδο αναλυτικού διαλόγου.




Η Ριάνα, όπως και άλλοι δημοσιογράφοι, αναφέρεται στον Νίκο σαν νεαρό τραγουδιστή, αλλά την ίδια στιγμή τονίζει την σοβαρότητα του. Ο Νίκος αισθάνεται ευτυχισμένος να είναι πάντα νέος και μιλά για την διαφορά μεταξύ του να είσαι νεός και να είσαι μικρός:
"Δεν είμαι καθόλου μικρός. Το "μικρός" είναι μια δικαιολογία που έχουμε βρει για να κρύβουμε τις σκέψεις μας και τα λόγια μας. Μικρός μπορεί να είναι κάποιος μόνο στο μυαλό".

Μιλώντας για το επάγγελμά του, ο Νίκος παρουσιάζεται όπως ένας πραγματικός καλλιτέχνης, τονίζοντας ότι αυτός αναζητά πάντα μια αλλαγή - αυτό είναι ίσως το πιο δημιουργικό χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου. Αυτά είναι τα λόγια του: "Πάντα θέλω να διαφέρω και όπως έχω πει πολλές φορές, θέλω να κάνω και ένα βήμα παραπέρα στη δουλειά μου, δε θέλω να μένω στάσιμος και να κάνω συνέχεια τα ίδια πράγματα".
Παρόλο που ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι ένας νεαρός καλλιτέχνης, έχει ήδη αναπτύξει μία ώριμη επαγγελματική συνείδηση. Για παράδειγμα, αυτό είναι εμφανές στη στάση του απέναντι στους νεότερους καλλιτέχνες και δημιουργούς. Ο Νίκος υποστηρίζει μετά χαράς νέους δημιουργούς, βάζοντας τραγούδια τους στο άλμπουμ του, ή λέγοντας εγκωμιαστικά λόγια για κάποιον νέο συνάδελφό του, όταν είναι πάνω στη σκηνή: "Πες αυτό που νιώθεις βρε αδερφέ μου! Εγώ, όταν κάποιον τον γουστάρω, βγαίνω στην πίστα και το λέω".

Η συνομιλία διήρκεσε αρκετή ώρα και έθιξε πολλά σημαντικά ζητήματα. Ανάμεσα σ' αυτά ήταν η συζήτηση για κάθε ένα τραγούδι του άλμπουμ ξεχωριστά, λαμβάνοντας ως σημείο αναφοράς κάποιους στίχους απ' το καθένα. Επίσης, μιλά για τη συνεργασία του με τη Δέσποινα Βανδή και την Έλλη Κοκκίνου και δηλώνει την αγάπη του για τον "καλλιτεχνικό πατέρα" του, τον Γιάννη Πάριο.

Αλλά αυτό που είναι σημαντικό: ανεξάρτητα από το τι ερώτηση τέθηκε, πίσω από κάθε απάντηση του ήταν εμφανής η εξαιρετική προσωπικότητα του τραγουδιστή, η αφοπλιστική ειλικρίνεια, η μετριοφροσύνη του και η αφοσίωσή του.
Λοιπόν, τι θα ήταν επίσης καλό να πούμε για το Νίκο Οικονομόπουλο ως άνδρα και ως τραγουδιστή;
Πιθανότατα αυτά τα λόγια που λέει σχετικά με το πλέον επίμαχο του τραγούδι "Π@@τ@να στην ψυχή", θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των προσόντων του τραγουδιστή:
"Ποτέ μου δε θα κάνω κάτι με σκοπό να προσελκύσω τα φώτα της δημοσιότητας. Τραγουδάω τραγούδια που μου αρέσουν και πιστεύω να αρέσουν και στον κόσμο!"

Guido d’Arezzo

translated by Eirini Eusebi

Comments

Popular posts from this blog

Οδός Μοναξιάς - English translation

Nikos Oikonomopoulos (Νίκος Οικονομόπουλος)

Nikos Oikonomopoulos’ First Australian Tour is a Triumph