Νίκος Οικονομόπουλος: ο θησαυρός της Ελλάδας στο τραγούδι!!




“Είναι από τους λίγους στους οποίους έχει αναφερθεί και ο Γιάννης Πάριος όταν είχε ερωτηθεί "ποιους καλλιτέχνες προτιμάτε", τον θεωρεί TOP”. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ, δημοσιογράφος)

Ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι το πιο λαμπρό νέο αστέρι της ελληνικής μουσικής. Με την υπέροχη φωνή του και την ακαταμάχητη γοητεία του, ο Νίκος έχει κερδίσει την αγάπη του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της χώρας του.

Εισέβαλε στη μουσική σκηνή κερδίζοντας την πρώτη θέση στο «Dream Show 2" (Alpha TV) το 2006, στην ηλικία των 22. 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Νίκος να υπογράψει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Sony, όπου ηχογράφησε τρία πολύ δημοφιλή άλμπουμ, το τελευταίο εκ των οποίων έγινε πλατινένιο στο σύντομο χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία της κυκλοφορίας του. Στα τέλη του 2010, όταν έληξε το συμβόλαιό του με τη SONY, ο Νίκος συνεργάστηκε με τη Minos EMI. Το πρώτο του άλμπουμ που κυκλοφόρησε υπό την αιγίδα της νέας δισκογραφικής εταιρίας με τίτλο "ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ", έγινε τριπλά πλατινένιο μέσα σε διάστημα πέντε μηνών.


 Τέτοια απίστευτα γρήγορη επιτυχία είναι εξαιρετικά σπάνια στην Ελλάδα. Στο τέλος του 2011 η ταχεία επιτυχία του επόμενου άλμπουμ "ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ" ήταν πραγματικά πρωτοφανής. Έγινε διπλά πλατινένιο μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων! Το Σεπτέμβριο του 2012 ο Νίκος τιμήθηκε με ένα Πολυπλατινένιο βραβείο (Tέσσερις φορές πλατινένιο) γι'αυτό το CD.


Δεν αποτελεί έκληξη λοιπόν το ότι ο θρυλικός Γιάννης Πάριος τακτικά έλεγε στη σκηνή ότι ο Νίκος "... είναι το μέλλον της Ελληνικής μουσικής" κατά την διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων του με τον Οικονομόπουλο στο νυχτερινό κέντρο “Fever” στην Αθήνα από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι το Μάρτιο του 2010.



Ο Νίκος κέρδισε, το 2008 και το 2009, δύο σημαντικά μουσικά βραβεία στο διαγωνισμο Video Music Awards.
Η εξαιρετική μουσικότητά του, ο επαγγελματισμός του και η άψογη εμφάνισή του, σε συνδιασμό με το ευρύ ρεπερτόριό του, τον κάνουν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό τραγουδιστή. Η συντριπτική επιτυχία των ρεσιτάλ του Νίκου Οικονομόπουλου στην Κύπρο είναι μία από τις πολλές αποδείξεις που επιβεβαιώνουν ότι η συμμετοχή του σε μια συναυλία, φεστιβάλ ή εκδήλωση- εξασφαλίζει μια εμφάνιση υψηλής ποιότητας και τη γενική ικανοποίηση του κοινού.



Όντας πολύ εργατικός, αλλά και διαθέτοντας μεγάλη δημιουργικότητα και ικανότητα να ικανοποιεί πάντα το ακροατήριό του, ο Νίκος Οικονομόπουλος λειτουργεί ως θετικός φάρος στη ζωή του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Εκτός από την διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητά του, ο Νίκος αποτελεί μια σημαντική επιρροή στην καλλιτεχνική κληρονομιά της Ελλάδας. Η εμφάνιση αυτού του τραγουδιστή στην ελληνική μουσική σκηνή έχει επιφέρει πολλά καλά τόσο στον πολιτισμό της πατρίδας του όσο και στην τέχνη του τραγουδιού γενικά.



    
Translated by Eirini Eusebi

Comments

Popular posts from this blog

Οδός Μοναξιάς - English translation

Nikos Oikonomopoulos (Νίκος Οικονομόπουλος)

Nikos Oikonomopoulos’ First Australian Tour is a Triumph