Δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε τα ασύγκριτα!



Στη σύγχρονη μουσική δεν υπάρχουν τόσες πολλές πραγματικά όμορφες φωνές, που να αξίζει να τις αναφέρουμε . Εξάλλου, μπορούμε να κρίνουμε έναν τραγουδιστή ως επί το πλείστον από τις ζωντανές εμφανίσεις του. Έτσι, η σύγκριση και η διαφορά πρέπει να βασίζεται μόνο σε αυτές.

Συναντώ συχνά το φαινόμενο, άπειροι ακροατές να συγκρίνουν τον Νίκο Οικονομόπουλο με οποιονδήποτε.

Αλλά, επιτρέψτε μου να πω, κυρίες και κύριοι, ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διευκρινιστούν.

Πρώτον: Ο Νίκος τραγουδάει με μεγάλη ακρίβεια, πάντα εναρμονισμένα όπως λένε, πράγμα που θα ήθελα να ευχηθώ να αποκτήσουν όλοι εκείνοι που, για κάποιο λόγο, συγκρίνονται με αυτόν.

Δεύτερον: Ο ήχος της φωνής του έχει μια εξαιρετική ομορφιά και πλούσιο τόνο σε όλο το εύρος της.

Τρίτον: Αυτό το έμφυτο ταλέντο που έχει δοθεί στο Νίκο δεν το συναντάμε σε πολλούς τραγουδιστές. Εννοώ την σπάνια ικανότητά του να αποδίδει το περιεχόμενο του τραγουδιού. Αυτός είναι ο λόγος που η ερμηνεία του είναι μιά απόλαυση για τους ανθρώπους που δεν μιλούν Ελληνικά. Αυτό οφείλεται στην εκφραστικότητα της φωνής του που είναι γεμάτη με overtones, που εμπλουτίζουν τον ήχο της.



Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι σε γενικές γραμμές ένας λυρικός τραγουδιστής. Αυτό οφείλεται στη φύση της φωνής του και όχι στην εμφάνισή του ή σε κάτι άλλο κρυφό. Αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο φαινόμενο, όχι μόνο στην ελληνική μουσική, αλλά και στην παγκόσμια μουσική γενικότερα. Είναι ένας μοναδικός Έλληνας bel canto λαϊκός τραγουδιστής!

By Guido
Μετάφραση: Ειρήνη Εουσέμπι

Comments

Popular posts from this blog

Οδός Μοναξιάς - English translation

Nikos Oikonomopoulos (Νίκος Οικονομόπουλος)

Nikos Oikonomopoulos’ First Australian Tour is a Triumph