Ο Νίκος Οικονομόπουλος σε μια ειλικρινή συνέντευξη στο περιοδικό Playboy



Ο δημοσιογράφος του Playboy, Παύλος Παπαφράγκος, κατάφερε να συναντήσει τον Νίκο Οικονομόπουλο στο πολύ όμορφα διακοσμημένο καμαρίνι του στο πασίγνωστο νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, το "Fever".
Προφανώς, καμία συνέντευξη στον κόσμο δεν μπορεί να αναλύσει πλήρως όλες τις πλευρές της ζωής ενός ανθρώπου.

Ωστόσο, εάν η συνομιλία τυχαίνει να είναι με έναν καλλιτέχνη, και ακόμη περισσότερο – με έναν νεαρό τραγουδιστή με συνεχή ανοδική πορεία, που δίκαια αποκαλείται "το νέο αστέρι της ελληνικής μουσικής", θα περιμέναμε ότι αυτή η συνέντευξη θα επικεντρωνόταν κυρίως στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.

Εντούτοις, οι πιο λεπτομερείς πληροφορίες που λάβαμε αφορούσαν τη ζωή του Νίκου Οικονομόπουλου στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, σχετικά με την αγάπη του για το τραγούδι και τη σχέση του με το σχολείο, τη δουλειά του στο ψαράδικο και σε μια πιτσαρία, μια πρόσκληση να τραγουδήσει στον Πύργο, καθώς και τη νίκη του στο Dream Show. Μιλώντας για το τελευταίο γεγονός που αναφέραμε, ο Νίκος είπε πως πιστεύει ότι "Κάποιος πρέπει να είναι βλάκας για να μην αναγνωρίσει το γεγονός ότι η καριέρα του εξελήχθηκε μετά από αυτό το διαγωνισμό". Για ακόμη μια φορά ο νεαρός καλλιτέχνης επιβεβαιωνεί ότι δεν πιστεύει στην τύχη, αλλά στη δύναμη της θέλησης "Εάν έχεις ισχυρή θέληση - λέει - τότε θα πετύχεις".

Χωρίς να πει πολλά για την προσωπική του ζωή, ο Νίκος επανέλαβε ότι είναι προς το παρόν μόνος, και ότι θα ήθελε να δημιουργήσει οικογένεια, η οποία πιστεύει ότι δε θα επηρεάσει την επαγγελματική του ζωή καθώς το να είσαι διάσημος τραγουδιστής δε σημαίνει πως πρέπει να πηγαίνεις με όλες τις θαυμάστριες.

Είπε ότι δεν αντέχει να βρίσκεται στρημωγμένος ανέμεσα σε πολύ κόσμο. Ως εκ τούτου δεν του αρέσει και το καρναβάλι, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για έναν ντόπιο Πατρινό. Αγαπά τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα. Πηγαίνει συχνά στην Αχαγιά για να δει τη γιαγιά του και να συναντήσει τους φίλους του, οι συνθήκες ζωής των οποίων τον ανησυχούν ιδιαίτερα τώρα, διότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, λόγω της κρίσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον, ο Νίκος λέει ότι ονειρεύεται να γίνει ένας τραγουδιστής όπως ο Γιάννης Πάριος, το ίδιο μεγάλος και επιτυχημένος.

Αυτό, βέβαια, είναι μια μακρινή προοπτική.

Δεν κάνει προβλέψεις για τα επόμενα 1-2 χρόνια, αλλά αυτό δεν είναι περίεργο, γιατί στους καλλιτέχνες συνήθως δεν αρέσει να μιλούν για αυτό.

Η κρίση τον φοβίζει, περισσότερο λόγω της δυστυχίας των άλλων. Προσπαθεί να βοηθάει τους ανθρώπους όπως μπορεί.


Είναι προφανές ότι το καλύτερο και το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να τραγουδάει, όταν οι άνθρωποι έρχονται να τον ακούσουν και να τον δουν, γεμίζοντας αυτό το τεράστιο νυχτερινό κέντρο.

Ίσως, η οικονομική κρίση επηρέασε την ψυχολογική κατάσταση του Νίκου ως άτομο αλλά και ως τραγουδιστή επίσης. Σημειώνει ότι βλέπει αλλαγές στην ψυχολογία των ανθρώπων οι οποίες συνδέονται με τις δυσκολίες της εποχής. Όμως εμείς, οι αναγνώστες της συνέντευξης, δεν έχουνε παρά να παρατηρήσουμε ότι ο τραγουδιστής δεν αποτελεί εξαίρεση. Σχετικά με την προκλητική ερώτηση για το τι θα κάνει σε περίπτωση που συμβεί ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση, ο Νίκος απάντησε με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν από δύο χρόνια: "Θα γυρίσω στο ψαράδικο".

Οφείλω να πω ότι μέχρι προσφάτως το 2011, έλεγε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σαν τραγουδιστής ακόμη και χωρίς χρήματα. Τώρα οι απόψεις του επί του θέματος έχουν γυρίσει σ' αυτές που είχε προηγουμένως.

Στη συνέχεια, αναφέρει το λόγο για τον οποίο δε θα εγκατέλειπε ποτέ την πατρίδα του. Η τελευταία επιλογή του Νίκου θα ήταν να πάει να πλένει πιάτα στην Αμερική, αν και δε θα ήθελε ούτε να το σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ γνωστό ότι οι εξαιρετικά ταλαντούχοι άνθρώποι είναι πάντα χρήσιμοι και δεν περνούν ποτέ απαρατήρητοι. Έτσι, δεν είναι ακριβώς αυτός ο λόγος. Πιστεύουμε ότι ο Νίκος Οικονομόπουλος δεν θα έπρεπε να σκέφτεται αυτή την περίπτωση μόνο και μόνο επειδή αντιπροσωπεύει την αναβίωση του λαϊκού τραγουδιού, το σήμα κατατεθέν της Ελληνικής ταυτότητας. Είναι ένας από τους θησαυρούς της Ελλάδας, ο οποίος ανήκει σ'αυτήν και πρέπει να τιμάται απ' αυτήν.

Φυσικά, ο Νίκος Οικονομόπουλος διαθέτει τη δύναμη και το κουράγιο να επιβιώσει στις δύσκολες στιγμές και να συνεχίσει να δίνει τη χαρά στους ανθρώπους, τόσο στους συμπατριώτες του και όσο και στους θαυμαστές του από όλο τον κόσμο, με το πραγματικά λαμπερό του ταλέντο.

Η άκρως επιτυχημένη χειμερινή σεζόν στο "Fever" μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και την Έλλη Kοκκίνου αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της δύναμης και της ισχύος του Νίκου Οικονομόπουλου.

Translation from English by Eirini Eusebi

Comments

Popular posts from this blog

Οδός Μοναξιάς - English translation

Nikos Oikonomopoulos (Νίκος Οικονομόπουλος)

Nikos Oikonomopoulos’ First Australian Tour is a Triumph