ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



Η καλοκαιρινή περιοδεία του Νίκου Οικονομόπουλου στην Κύπρο ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη φορά ο νεαρός καλλιτέχνης εμφανίστηκε σε τρείς πόλεις :στην Λεμεσό (27 Ιουλίου στον ναυτικό όμιλο ''Waves''), στο Δάλι (29 Ιουλίου στο προαστειο της Λευκωσίας στο στάδιο ''Αδωνη'' που ειχε μεταποιηθεί σε νυχτερινό κέντρο) και στην Πάφο (30 Ιουλίου στο ''Velvet Hall'').

Το συναυλιακό πρόγραμμα του Νίκου Οικονομόπουλου μαζί με τους καλλιτέχνες που τον συνόδευαν ήταν πολύ ελκυστικό για το ευρύ φάσμα του κοινού λόγω της ποικιλίας του,αλλά κυρίως , φυσικά, ο κόσμος εντυπωσιάστηκε από τον ίδιο τον νεαρο τραγουδιστή. Το κοινό της Κύπρου αγκάλιασε τα αγαπημένα του με μεγάλο ενθουσιασμό. Αύτο πλέον δεν προκαλεί έκπληξη καθώς και οι προηγούμενες συναυλίες στην Κύπρο ήταν ένας θρίαμβος του νεαρού Έλληνα σταρ. Κάθε μια από τις παραπάνω αίθουσες ήταν κατάμεστη και σε κάθε παράσταση γέμιζε από γαρύφαλλα και ο Νίκος γέμιζε από μπουκέτα με λουλούδια.



Τί ελκύει το κοινό τόσο πολύ στις εμφανίσεις αυτού του νεαρού καλλιτέχνη και γιατί ο Νίκος κάθε φορά κερδιζει όλο και περισσότερους φαν??

Εμείς ζητήσαμε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα από έναν ειδικό, την ανώτερη λέκτορα της Άπω Ανατολικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών (Vladivostok,Ρωσσία) , νικήτρια διεθνών διαγωνισμών,πιανίστρια και καθηγήτρια φωνητικής Liudmila Pomeranzeva. Θα πρέπει να αναφέρω ότι αύτή τη χρονία πολλοί Ρώσσοι κάτοικοι της Κύπρου και Ρώσσοι τουρίστες παρευρέθηκαν στις συναυλίες του. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί Ρώσσοι ήταν παρόντες στο ''Velvet Hall'' στην Πάφο. Η Ludmila ήταν παρούσα στον ναυτικό όμιλο '' Waves'' στη Λεμεσό.



Να τί μας είπε:



- Ήδη γνώριζα για τον Νίκο από πριν. Είχα ακούσει τα τραγούδια του και είχα δεί κάποια από τα βίντεό του. Ήθελα πραγματικά πολύ να πάω στην συναυλία του και ήταν μια πόλύ ευχάριστη σύμπτωση το ότι η περιοδεία του Νίκου στην Κύπρο ήταν κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μου διακοπών , τις οποίες ήθελα να περάσω στο υπέροχο νησί.

Η ζωντανή ερμηνεία από τον Νίκο Οικονομόπουλο μου προκάλεσε δυνατά συναισθήματα. Είμαι, φυσικά, ένα ευαίσθητο άτομο,όπως όλοι οι μουσικοί, αλλά ταυτοχρόνως, δεν είναι εύκολο να εντυπωσιαστώ με το καλό τραγούδι. Αυτός ο νεαρός καλλιτέχνης κατάφερε να αιχμαλωτίσει το κοινό συμπεριλαμβανομένης εμού. Στην αρχή ήμουν τόσο καθηλωμένη που ένιωσα οτι κλαίω,ήταν φυσικά δάκρυα ευχαρίστησης!

Σίγουρα ο Νίκος έχει μια όμορφη και ζεστή φωνή. Επιπρόσθετα, έχει την ικανότητα να σε κάνει να ακούς, ένα είδος μαγνητισμού. Μεταλαμπαδεύει το περιεχόμενο των τραγουδιών του από καρδια σε καρδιά, έτσι ώστε όλα να είναι ξεκάθαρα χωρίς την παραμικρή γνώση της γλώσσας. Ωστόσο, κρίμα που δεν γνωρίζω καθόλου ελληνικά, θα μου αρεσε να καταλαβαίνω τους στίχους των τραγουδιών.

Η ασυνήθιστα ελκυστική εμφάνιση του Νίκου είναι σίγουρα ένα σημαντικό μέρος του χαρίσματος του,μοιάζει με πρίγκιπα από παραμύθι. Αλλά θεωρώ ότι ο Νίκος είναι μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και αυτό είναι έκδηλο στην παρουσία του επί σκηνής, με τον τρόπο της εκτέλεσης του,πώς έρχεται σε επαφή με το κοινό. Είναι έξυπνος, με στυλ και ευγενής σε οτιδήποτε κανει. Με αλλα λογια μπορούμε να πούμε ότι : ο Νίκος Οικονομοπουλος είναι ο συνδιασμός όλων των ιδιοτήτων :προσωπικών και επαγγεελματικών. Φυσικά το κοινό τον λατρεύει: όταν τραγουδούσε λουζόταν από λουλούδια (τί υπέροχο έθιμο!!!).Εορταστική ατμόσφαιρα επικρατούσε στην συναυλία! -



Πρέπει να συμπληρώσουμε στα παραπάνω ότι οι φίλοι μας από το κοινό της Κύπρου οι οποίοι έχουν επανειλλημένα παρευρεθεί στις εμφανίσεις του Νίκου της τελευταίας χρονιάς ανέφεραν οτι αυτή τη φορά ο Νίκος ξεπέρασε τον εαυτό του.Αυτή είναι μια πολύ σημαντική μαρτυρία γιατί δείχνει ότι ο Νίκος συνεχίζει να εξελίσσεται ως καλλιτέχνης και δεν επαναπαύεται στις δάφνες του αλλάροχωρά μπροστά.Τώρα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αυτό το αστέρι θα λάμπει για όλο τον κόσμο και ας είναι έτσι.

Ευχαριστω στην Liudmila Pomeranzeva και την Elena Matsi

Translated by Vaso Poimenidou

Comments

Popular posts from this blog

Οδός Μοναξιάς - English translation

Nikos Oikonomopoulos (Νίκος Οικονομόπουλος)

Nikos Oikonomopoulos’ First Australian Tour is a Triumph